Vmesni rezultati 23.6.2019

Kljub ne ravno najboljši sezoni za letenje, kajti vreme nas skoraj vsak dan preseneti s kako ploho in nevihto, odlični rezultati in dosežki kar dežujejo. Če smo še maja ugibali da najbrž veliko trikotnikov čez 500 km ne bo sta nas vse presenetila najprej Boris Žorž in nato še Jernej Lokovšek vsak s svojim 750 kilometrskim trikotnikom. Čestitke obema, za izjemne lete, oba sta poleg omenjenih trikotnikov odletela še 500 kilometerske trikotnike. Še posebej je potrebno izpostaviti Borisov polet, ki je bil opravljen z letalom standard Cirrus in zaradi tega njegova prednost pred Jernejem znaša skoraj 350 točk.

Kaj razmišlja pilot med poletom je lepo opisal Bernard Dobre med svojim 300 kilometerskim trikotnikom, ki bo veljal za FAI zlato značko. Opis se nahaja na spletni strani Aerokluba Postojna. Vse, ki bi radi opisali svoje doživetje med preleti pozivamo, naj nam pišejo.

Upamo, da bo vreme v prihodnje naklonjeno dolgim trikotnikom, in da se naslednjič oglasimo s še bolj razburljivimi preleti in premešanim vrstnim redom.

Uspešne prelete vsem!